Investeren in palmolie. Rendement minimaal 15%

Palmolie is plantaardige olie die hoofdzakelijk wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Een andere soort die palmolie levert, is de coyolpalm. Palmolie bevat een hoog percentage verzadigde vetten en anti-oxidanten

Palmolie wordt gebruikt in margarine, frituurolie, aardappelchips, tarochips, soepen, sauzen en koekjes, als grondstof voor de productie van zeep en andere detergenten, biodiesel en als brandstof voor de opwekking van zogeheten groene stroom.

De oliepalm gedijt het best in een tropisch klimaat. Maleisie en Sumatra in Indonesie hebben de meeste plantages; in Indonesie is ruim zes miljoen hectare met palmbomen beplant en in Maleisie circa 4 miljoen hectare. Na het planten van de oliepalm duurt het circa vier jaar tot de eerste oogst. Als de palm een leeftijd van ongeveer 10 jaar heeft bereikt, is de productie maximaal. Dit hoge productieniveau kan de oliepalm nog acht tot tien jaar volhouden en dan neemt de opbrengst af. Op een hectare kunnen ongeveer 150 palmbomen staan. De gemiddelde oogst per hectare is iets meer dan 20 ton op jaarbasis. De vruchten worden geperst waarna ruim vijf ton palmolie resteert.
De plantages zijn in handen van kleine boeren, maar ook van grote beursgenoteerde bedrijven. In Indonesie behoort Golden Agri-Resources tot de grootste palmolieproducenten met een totaal bebouwd areaal van 300.000 hectare. Ook in Amerika wordt veel palmolie verbouwd.

Palmolie vruchtPalmolie vruchtPalmolie vrucht

Investeringsvoorbeeld

1. Investeer in de aankoop van een volledige nieuw te ontwikkelen palmolie plantage 20.000 HA compleet met fabriek.
Kosten Euro100.000.000 Capiciteit 90 ton per uur.
ROI (return on investment) 646.4%
Pay Back periode 78 maanden of 6.5 jaar.

Interesse? Bel o6-22572352 of mail naar info@asianproperties.nl

Terug naar de homepage