Algemene informatie Bali (Indonesië)

BaliBali ligt op korte afstand van de oostkust van Java, gescheiden door een smalle zeestraat.
Overlevering zegt dat eens twee eilanden een geheel waren en er zijn aanwijzingen die dit ondersteunen. Hoewel niet groot, het totale oppervlak beslaat ongeveer 5810 km, bedraagt de bevolking rond de 2,5 miljoen inwoners. En in tegenstelling tot de rest van Indonesië is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme, evenwel in de speciale betekenis van het Agama Hindoeïsme.

Zich uitstrekkend van oost naar west over het eiland ligt een vulkanische keten met als hoogtepunt de Gunung Agung ( heilige berg), met een piek van meer dan 3142 meter. Andere bergen zijn de Batakau in het westen en de Batur gebied met vruchtbare akkers voor de productie van groenten en copra. Het gedeelte waar de rijst groeit bevindt zich in het centrale gedeelte. De vakantiestreken bevinden zich in het zuiden. Bali werd al door de eerste Hollanders in 1597 omschreven als een paradijselijk eiland. En nog steeds tref je er authentieke tempels, witte en zwarte zandstranden, kleurrijke sawah's, traditionele dansen en statige begrafenisstoeten aan. Op Bali staan meer tempels als huizen, wordt wel eens gezegd.

Economie
BaliRijst is product nummer een op Bali. Daarnaast wordt in de kustgebieden copra (kokosnootolie) gewonnen en zijn de vulkaanhellingen bezaaid met koffie en fruitplantages. De Noordoosthoek van het eiland staat bekend om zijn smakelijke salak, een naar zure appel smakende vrucht met een ruwe bruine huid. In het drogere noorden wordt aan veeteelt gedaan. Veel vee vindt hiervandaan zijn weg naar de andere eilanden. In de omgeving van Benoa en Negara liggen meerdere garnalenkwekerijen. Rond Nusa Lembongan wordt veel zeewier gekweekt. Ofschoon de zee rond Bali boordevol vis zit, wordt er nauwelijks serieus gevist. De Balinees is een boer die de zee, waarin de boze geesten huizen, schuwt. Naast de landbouw is ook huisnijverheid een belangrijke bron van inkomsten. Iedere Balinees is goed met zijn handen, creatief zijn is voor hem een tweede natuur. Schilderijen, houtsnijwerk en geweven doeken worden tot in de verste uithoeken van de wereld verkocht. Natuurlijk speelt ook het toerisme op Bali een belangrijke rol.

Bevolking
BaliBali is een hindoeïstisch eiland. De Balinezen zijn erg vriendelijk en begroeten je met een glimlach en een knik en ze praten redelijk Engels. Op Bali moet je de dingen altijd met je rechterhand aanpakken en nooit met je linkerhand deze wordt als onrein beschouwd. De Balinezen zien het hoofd als het heiligste deel van het lichaam, dus een aai over het hoofd van een kind is uit den boze.
Als je een tempel bezoekt moeten je schouders en knieën, zoals in vele andere landen bedekt zijn. Je kunt op Bali overal goedkope Sarongs kopen.

Kijk ook naar onze nieuwe website www.balirealestatevillas.com