Nieuws

Nieuw Project nabij Manado Sulawesie Indonesie

Grand Kawanua International City

Manado is een stad met ongeveer 450.000 inwoners en ligt in Noord-Sulawesie, het voormalige Celebes. Het ligt net boven de evenaar .
Sulawesi
Sulawesie een van de 5 grote 'continent' eilanden waar Indonesie onder andere uit bestaat. Het ligt ruwweg tussen Kalimantan (het voormalige Borneo) en de Molukken. Om een idée te krijgen hoe groot het is; het is een beetje kleiner dan Engeland. Om over het vaste land met de auto, van het noordelijkste deel naar het zuidelijkste deel te gaan, is 2000 km. Het heeft 4 provincies te weten: Zuid, Zuidoost, Centraal en Noord- Sulawesie. Dankzij de grillige vorm van Sulawesie, is er meer kustlijn dan welk ander Indonesisch eiland. Ook is geen enkel deel meer dan 90 km verwijderd van de zee.
Bunaken duik eiland
Bunaken is een eiland dat zo'n 12 km ten westen van Manado ligt. Het "Bunaken Nationale Natuur Reservaat" (dat nog 4 eilanden omvat) is er naar vernoemd. Hier heeft men een van de beste duikstekken ter wereld.

Lumbalumba Diving ligt zo'n 20 minuten zuid van Manado en buiten de stad. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 50 minuten rijden. Ook hier vindt u mooie duikstekken.
Duikplaatsen Noord Sulawesi
Vluchten naar Manado.
De beste manier om in Manado te komen is via S'pore. Momenteel zijn er 3 vluchten per week rechtstreeks van S'pore naar Manado met Silk Air. Omdat Silk Air een dochter onderneming van Singapore Airlines is, is het het vaak het beste met Singapore Airlines naar S'pore te vliegen omdat de ticket naar Manado dan goedkoper is. In het hoog seizoen zijn er vaak meer vluchten van Silk Air. Vanaf Schiphol zijn er dagelijkse vluchten naar S'pore. Vaak zijn er meerdere combinaties mogelijk, bijvoorbeeld via Jakarta of Kuala Lumpur. Informeer dus ook bij uw reisagent of kijk op internet.

Hoe lang is het vliegen van S'pore naar Manado?
Ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Het weer?
Manado heeft een tropisch klimaat. Dat wil zeggen warm en vochtig. De gemiddelde maximum temperatuur is 34o C en de minimum temperatuur 19o Celsius. Gemiddeld is 27o C.
De temperatuur van het zeewater varieert van 27o C tot 29o C, maar aan de oppervlakte, dichtbij het rif, kan het tot boven de 30o C oplopen. Er zijn twee seizoenen, namelijk "het droge" en "het natte" seizoen. In het natte seizoen dat van November tot April gaat, brengt noordwesten wind wat koelere lucht, stevige regen en af en toe ruwe zee. Van Mei tot Oktober komt de wind uit het zuidwesten en is droger. Omdat we zo dichtbij de evenaar liggen hebben we geen last van orkanen en cyclonen.

De beste tijd om te komen?
Ruwweg van April tot November is de beste tijd om te komen, waarvan Juni, Juli, Augustus, September en Oktober de topmaanden zijn. Dat betekend niet dat het dan nooit regent maar volgens de statistieken en onze ervaringen is dit de beste periode.

Gesproken taal
In Manado spreekt met 'Bahasa Indonesia', wat de officiële taal van Indonesië is. Er wordt niet echt vloeiend Engels gesproken maar in de meeste winkels en openbare gelegenheden kent men voldoende om zich te redden.

Manado veilig?
De laatste jaren heeft Indonesie flink wat negatieve publiciteit te verwerken gehad. Etnische en religieuze onrust, terroristen dreigingen en politieke demonstraties, Indonesie ontbeerde het allemaal.
Echter€¦..In Manado en Noord-Sulawesie is dat alles nooit aan de orde geweest!!!!
Indonesie is een enorm groot land en bijvoorbeeld Jakarta (waar een hoop van de onrust plaats vond), is meer dan 2000 km van ons verwijderd. Dat is net zover als van Amsterdam naar Athene. Als er ongeregeldheden in Amsterdam zijn dan is dat toch geen reden om een vakantie in Griekenland te vermijden? Het probleem is dat wanneer er iets gewelddadigs ergens in Indonesië gebeurd, het hele land direct een negatief reisadvies krijgt. Voor de ten dele geinformeerde reiziger lijkt het dan alsof het hele land onveilig is. Manado is een van de veiligste gebieden in Indonesie. De overwegend Christelijke bevolking in Manado heeft altijd in harmonie met de andere religies geleefd en situaties, zoals die helaas wel in andere delen van Indonesie zijn voorgekomen, zijn hier nooit gebeurd. Denk AUB tweemaal voordat u besluit uw vakantie te annuleren vanwege een vaak incomplete berichtgeving van krant of televisie. Heeft Manado last gehad van de vloedgolven van December 2004? Nee, Manado heeft geen gevolgen ondervonden van de aardbeving en de daarop volgende vloedgolven. We liggen hemelsbreed meer dan 3000 km van het toenmalige episch centrum vandaan en de landmassa's van Sumatra, Java en Kalimantan waren voldoende om ons voor deze ramp te behoeden.

De munt eenheid in Manado?
De Indonesische Roepia is de officiële munt eenheid. De wisselkoers gaat nog wel eens op en neer maar lag het laatste jaar zo rond de 11.000,- Rp. naar de Euro. (April 2005)
Er zijn veel ATM's in Manado en verder worden VISA en MASTER cards op veel plaatsen geaccepteerd. Als u cash meeneemt (dit geld vooral voor US$), zorg dan dat de biljetten spik splinter nieuw zijn, zonder vouwen en niets erop geschreven. Ook, hoe hoger de de waarde (voor 100 US$ biljetten geld een hogere koers dan voor 20 US$ biljetten), hoe meer u er voor krijgt.

Inentingen nodig?
Het is goed om typhus, hepatitis en tetanus op peil te hebben. Er is geen groot risico hier in Manado maar het is beter het zekere voor het onzekere te nemen. Vooral als u voor heeft meerdere gebieden in Indonesie te bezoeken. Uw huisarts kan u ook meer vertellen.


Grand Kawanua International City en Bukit Kawanua 18 hole Golf Residences.
Op 180 hectare grond word het internationale dorp Grand Kawuana gebouwd rondom een 18 hole golfparcours.
Dit dorp omvat de volgende units.

 • Luxe appartementen en villa's.
 • Internationale ziekenhuis.
 • Internationale Hotel en congrescentrum. Opening in december 2008.
 • Novotel Condotel.
 • Internationale water en stadspark.
 • Internationale 18 hole golfcourse.
 • Non stop Event en recreatie centrum.
 • In 2009 de eerste grote World Ocean conferentie.

 • De luxe villa's omvatten de volgende punten.
 • 24 uurs bewaking service met centraal geregelde CCTV.
 • Prive ingang.
 • 24 uur concierge service.
 • Hotel, bar en restaurant.
 • Spa en Massage centrum
 • Nationale school.
 • Breedband en WIFI verbinding.
 • Tennisbanen,zwembaden en speelplaatsen.


Geinteresseerd in dit project of heeft u vragen? Stuur ons een e-mail en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.info@asianproperties.nl