Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik een lening krijgen om een villa in Bali te kopen?

Op Bali is het voor buitenlanders onmogelijk om krediet te krijgen (behalve in speciale omstandigheden). Wat betreft je leenmogelijkheden in je eigen land/regio, dit is alleen mogelijk als je voldoende eigen vermogen in je woning hebt. Mijn partner Robert kan je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heb ik een specifiek visum nodig als eigenaar in Bali?

Als je villa geen inkomsten genereert, heb je geen specifiek visum nodig. Anders moet je een bedrijf oprichten dat je toestaat om legaal inkomsten te genereren.

Wat is het aankoopproces?

De aankoop wordt op de volgende manier uitgevoerd, waarbij we het gehele aankoopproces zoveel mogelijk aanpassen aan de wensen van de klant:

Definieer je behoeften.
Teken een contract dat voldoet aan je vereisten en specificaties.
Betaal de eerste aanbetaling.
Realisatie van het plan, als het buiten de villacatalogus valt.
Controleer de documenten en betaal de overeenkomstige termijnen.
Bezoek Bali, teken de benodigde documenten om onroerend goed te kopen, ontmoet verschillende professionals (bankiers, notarissen, advocaten...).
Aankoop van land ter plaatse of door de verzender.
Betaling in termijnen, waarbij de betaling wordt gespecificeerd volgens de voortgang van het project en onze contractvoorwaarden.

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn aankomst in Bali om jouw huis te kopen/bouwen?

Ons bedrijf begeleidt je tijdens de hele reis. We benadrukken dat elke klant voor ons van bijzonder belang is, en we zullen alle fasen zoveel mogelijk personaliseren volgens je behoeften en vereisten. Daarom is het programma schaalbaar en flexibel:
We zullen samen de beste periode bespreken om je verblijf in Bali te regelen, en je beslist de datum die je uitkomt op basis van je beschikbaarheid.

Je verblijf in Bali: We kunnen je tijdens dit proces helpen en je doorverwijzen naar onze partnerhotels.
We sturen een chauffeur naar de luchthaven, vergezeld van onze accountmanager, die je naar je hotel zal begeleiden.
Tijdens je verblijf regelen we alles voor je, inclusief bezoeken gerelateerd aan je aankoop (architecten, banken, notarissen) en culturele bezoeken om je onder te dompelen in Bali (op eigen kosten).
Onze afspraak in Bali: Tijdens de vergadering zullen we de huidige markt, onze werkwijze, rendement op investeringen bespreken, vooral jouw project, je wensen en verwachtingen. We zullen bezoeken organiseren aan enkele van onze villa's en landen. Je deelt je gevoelens en favoriete keuzes. We zullen doorgaan met het openen van een bankrekening. Daarna kunnen we op afstand samenwerken.

Is het mogelijk om een afspraak in Bali te maken om het aangeboden onroerend goed te bezoeken en de rest van het project vanuit het buitenland te beheren?

Als algemene regel controleren onze klanten het volledige aankoopproces tijdens hun reis in Bali. Als je nog steeds aarzelt, ook al is het bezoek ter plaatse georganiseerd, kun je ons perfect een volmacht geven zodat wij het land in jouw naam kunnen verwerven voor de tweede keer.

Als ik een stuk land wil reserveren, welke documenten moet ik dan verstrekken?

Tijdens je verblijf in Bali is je paspoort voldoende. Idealiter moet je betalen voor het land voordat je Bali verlaat, en het ondertekenen van een document bij een notariskantoor vereist jouw aanwezigheid. Als je niet ter plaatse bent en je wilt een specifiek stuk land reserveren, kunnen we een stevige voet aan de grond krijgen op jouw land na het betalen van de aanbetaling en wachten op je aankomst in Bali.

Kan ik een bankrekening openen?

Je kunt zonder problemen een bankrekening openen. Jouw aanwezigheid is echter vereist, maar de stappen zijn erg snel. We zullen je in dit proces begeleiden, omdat het openen van een rekening een sponsor vereist.

Moet ik een bankrekening openen in Indonesië?

Dit is beter, omdat je in het geval van het kopen van een onroerend goed verschillende uitgaven gerelateerd aan de aankoop moet betalen (onroerendgoedbelasting, verzekering, salarissen van werknemers indien nodig, enz.). In het geval van het verhuren van een huis, moet je het huurbedrag op een bankrekening in Indonesië storten.

Als ik een woning bezit in Indonesië, heb ik dan recht op kitas?

Het bezitten van onroerend goed in Indonesië geeft je niet het recht op kitas. Je kunt bijvoorbeeld een bedrijf oprichten om werkpakketten op te slaan. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Is er een bedenktijd?

In Indonesië bestaat er geen recht van intrekking. Bovendien vereist het vinden van land om aan je voor te leggen en het maken van plannen, specificaties of andere wettelijke documenten veel werk voor ons, dus we raden het niet aan om de tijd terug te nemen. Daarom kunnen de betaalde voorschotten niet worden terugbetaald in het geval van het verlaten van het bindende contract aan ons.

Bieden jullie garantie aan?

Wij bieden een garantie van één jaar voor onze huizen zonder grote bouwgebreken. Deze garantie dekt geen overmacht, ernstig weer, aardbevingen, overstromingen, ongevallen en andere kwesties die verband houden met de natuurlijke degradatie van gebouwen. Voor jouw woningverzekering kunnen we je doorverwijzen naar onze partners, zoals Zurich Insurance Company, die de meeste van onze klanten verzekert tegen diefstal, brand, aardbeving, overstroming, degradatie gerelateerd aan vulkanen of andere natuurgebeurtenissen.

Kun je me helpen mijn eigendom door te verkopen?

Wij werken samen met de beste vastgoedmakelaars om je te koppelen aan jouw onroerendgoedverkoop.

Hoeveel kost de notaris?

De notariskosten met betrekking tot de huur of aankoop van land bedragen ongeveer 1,5%.

Welke kosten moet ik dragen na de aankoop?

De exploitatiekosten zijn als volgt:

Jaarlijkse onroerendgoedbelasting,
Onroerend goed verzekering, als je hiervan wilt afzien,
Maandelijkse personeelskosten,
Diverse uitgaven, zoals water, elektriciteit, internet,
Het schoonmaken van het product.

In het geval van doorverkoop van onroerend goed, belast de staat de opbrengst?

De belasting die wordt geheven na de doorverkoop van onroerend goed in Indonesië is 10% van het aangegeven bedrag.

Kan ik een woning laten bouwen die volledig aangepast is aan mijn specifieke behoeften, zoals rolstoeltoegankelijkheid of andere handicaps?

Absoluut! Bij Bali Real Estate Villas begrijpen we het belang van een huis dat perfect aansluit op jouw levensstijl en behoeften. Daarom bieden we de mogelijkheid om je woning volledig op maat te bouwen. Of je nu specifieke aanpassingen nodig hebt voor rolstoeltoegankelijkheid of andere unieke vereisten hebt door een handicap, ons team werkt nauw met je samen om ervoor te zorgen dat je nieuwe woning aan al jouw wensen voldoet. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.